De overname van Lego

 

Sinds de animatiefilm van Lego, met de passende titel: Lego, the Movie, is het heel hard gegaan met dit megapopulaire speelgoedmerk. De animatiefilm, die heel veel grappen voor volwassenen zit, bevat ook veel bekende actiehelden wat het gelijk zo herkenbaar maakt. De film zal opgevolgd worden met een vervolg met Batman in de hoofdrol, een figuur die de blokkerige Legolook heel goed kan hebben. Ook de animated tv series van Lego zijn razend populair. Ieder kind lijkt wel een van de series vandaag de dag enthousiast te volgen.
De dominante positie in de speelgoedwereld, weet Lego net zo makkelijk te verkrijgen in de wereld van de televisie, film en entertainment.

Er is binnen de Lego franchise keuze voor verschillende Lego animaties, voor ieder wat wils. Zo heb je Ninjago, waarin de hoofdrollen bestaan uit ninja’s van Lego. Er is de samenwerking tussen Lego en Marvel waaruit Lego Marvel Super Heroes is ontstaan. Verder kent Lego een vruchtbare samenwerking met Star Wars. Lego weet een hoop actie en spektakel te brengen, gecombineerd met leuke humor en de animatie is heel mooi en kleurrijk gedaan. Alles wat je ziet in de tekenfilm is ook gebaseerd op de vorm van de Lego bouwstenen, van de karakters tot aan de gebouwen en voorwerpen. Lego weet mooi gebruik te maken van bestaande iconische figuren uit de filmwereld, zoals eerdergenoemde Batman, maar bijvoorbeeld ook Indiana Jones en science fiction figuren uit Star Wars.

Lego friends is iets meer gericht op de jongedames en heeft dan ook vijf meiden in de hoofdrol die allerlei dingen samen meemaken in hun dagelijks leven. Het ziet ernaar uit dat we nog veel op de tv terug gaan zien van Lego, er zijn nog genoeg succesvolle franchise films om te transformeren naar het Lego format.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>